Euro Job Türk
Personel Temini

İş dünyasındaki değişimlere paralel olarak sürekli evrim geçirmektedir.

Esnek Çalışma Modelleri : Uzaktan çalışma ve esnek çalışma modelleri, işe alım süreçlerinde de göz önünde bulundurulmaktadır. Bu, şirketlerin daha geniş bir yetenek havuzuna erişmelerine yardımcı olmaktadır.

Teknoloji Kullanımı

Yapay zeka (YA) ve otomasyon gibi teknolojiler, personel seçimi ve yerleştirmede daha etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Alım Süreçleri

İşe alım süreçlerinde kullanılan teknolojik araçların veri güvenliği ve gizliliği konusunda titiz bir şekilde yönetilmesi önemlidir.

Veri Odaklı Yaklaşım

Veri analizi, aday performansını ölçmek, işe alım süreçlerini optimize etmek ve gelecekteki ihtiyaçları tahmin etmek için çok daha fazla kullanılacaktır.

Hizmet Avantajları

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?’ sorusu nasıl cevaplanmalı?

İş görüşmelerinin gerçekleşmeye başladığı tarihten bugüne mülakatların olmazsa olmaz sorusu, “bize biraz kendinizden bahseden misiniz?”dir. Başvuru esnasında sunduğunuz özgeçmişiniz, kariyer ve eğitim geçmişiniz hakkında bilgiler verse de kritik detayları içermez. Mülakatı gerçekleştiren İK sorumlusu, CV’nizde yazan bilgiler ışığında kendinizi, yetkinliklerinizi ve başvurduğunuz pozisyona uygun olduğunu düşündüğünüz beceri ve özelliklerinizi daha detaylı anlatabilmeniz için size bu soruyu yöneltir. " Bu soruyu cevaplarken öncelikle mezun olduğunuz son eğitim kurumundan başlayarak kronolojik sıra ile kariyerinizi anlatmalısınız. Başarı hikayeleriniz, projeleriniz ve deneyimlerinizi aktarmalı, çıktıları rakam, katma değer ve hedefler ile bağdaştırmalısınız." Önceden hazırlanarak hangi noktaları daha detaylı hangi noktaları daha öz ve kısa anlatacağınızı belirlemek, mümkünse not almak ve mülakat esnasında aldığınız bu notlara göre hareket etmek sizi başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır.

Mülakatlarda Maaş Görüşmesi Yapmanın Altın Kuralları

Eski Amerikan başkanı Lincoln’ın öğütü bugün de geçerliliğini koruyor. İş hayatımızda iş ve zihin gücümüzü, bir ücret karşılığında kullanıyoruz. Mesleki memnuniyet ve yaşam doyumu için bu noktada alabileceğimiz en yüksek verimi almamız gerekiyor. Peki maaş görüşmesi nasıl yapılmalı? Ortalama maaş trendini bilmelisiniz. Pozisyonunuza ve alanınıza ait ortalama maaş trendi size ortalama alt ve üst sınırları belirleyecektir. Değerinizi bilmelisiniz. Bir çalışan ve bir birey olarak değerinizi bilmeli, edindiğiniz deneyim ve becerileri, sertifika ve eğitimleri, başarılarınızı kendi öz değerinize dönüştürmelisiniz. Kalıplaşmış sorulara hazır olmalısınız. “Neden bu maaşı hak ettiğinizi düşünüyorsunuz, Önceki deneyiminizde de bu seviyede bir maaş alıyor muydunuz?” Gibi sorulara hazırlıklı olmalısınız. Pazarlık etmeyin, müzakere edin. Kendi belirlediğiniz değerinizi ve çizgilerinizi aşmayın. Konunun özüne sadık kalarak kesin ve öz bir tavırla gerçekleştireceğiniz bir maaş görüşmesi, sizi kolaylıkla belirlediğiniz maaş hedefine götürecektir.

Referans Kontrolünün Önemi

Gizliliğin ön planda olması gereken bir süreçte aday son derece zor ve riskli bir duruma düşebiliyor. İşe alım sürecini yürüten tüm kişi ve kurumların böyle bir yaklaşımdan imtina etmesi adayın ve firmanın imajı için oldukça önemli bir konudur. Referans Kontrolü işe alım sürecinin olmazsa olmazıdır, aşağıdaki aşamalar dikkate alınarak gerçekleştirilmelidir, Adaya Referans Kontrolü yapılacağının bilgisi verilmeli, hem kendisinin beyan edeceği kişiler üzerinden hem de bağımsız referans yapılacağı iletilmelidir. Bir aday için birden fazla referans ile konuşulmalıdır. Adayla mülakatı gerçekleştiren, adayı tanıyan kişinin referans sürecini gerçekleştirmesi gereklidir. Maalesef bu süreç bazen operasyonel bir yük gibi algılanıp asistan ya da destek birimler tarafından gerçekleştirilebiliyor, bu da adayı hiç tanımayan bir kişinin bir soru kitlesi üzerinden gelen yorum ya da bakış açısını değerlemeyerek robotik bir soru/cevap mekanizması ile süreci gerçekleştirmesi anlamına gelecektir. Referans Kontrolü kurumunuza hem kültürel hem de karakteristik yapısı beklentilerinizle örtüşen kişileri istihdam etmenize fayda sağlayacak, adayın beyanına dayalı riskleri minimize ederek, daha güvenilir ve standardize edilmiş bir süreç yönetmenize yol gösterici olacaktır.

Bilgi ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz

  • Firmanın analizinin yapılması, kurum kültürü ve hedeflerinin belirlenmesi,
  • Görev tanımının alınması ve incelenmesi, Görev tanımı ve firma beklentilerine uygun adayların tespit edilmesi,
  • Adaylar ile yüz yüze, online olarak yada telefon ile görüşme yapılması,
  • Ön elemeden sonra adayların referans araştırmalarının yapılması,
  • Adayların kişilik ve yetenek analizlerinin yapılması,
  • Son listedeki adaylar hakkında detaylı raporun işveren ile paylaşılması,
  • İşveren ile adaylar arasında iş görüşmesi organize edilmesi,
  • İşe alınmasına karar verilen adaylara görev tanımı, çalışma şartları ve iş teklif mektubunun iletilmesi,
  • İşveren ile iş gören arasında iş sözleşmesi imzalanmasının organize edilmesi,
  • Deneme süresi sonunda işveren ile iş görenin fikirlerinin alınması.